Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Finomság disznóhúsból
Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.

Elkészítése:

A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko...
Tarka csirketál
... csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, ...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
Hozzávalók (4 személyre):

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgal...
Tojássaláta, pirospaprikával
...
Hozzávalók:

8 db tojás
2 db pirospaprika
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyal...
Currys tojássaláta
...

Az öntethez:
7 evőkanál majonéz,
2,5 dl joghurt
1 kiskanál citromlé,
só,
őrölt bors,
mustár
1 evőkanál currypor,
fél csokor petrezselyem

A díszítéshez:
2 főtt tojás,
fél fej saláta

Elkészítés:
A főtt tojásokat meg a főtt burgonyát meghámozzuk. Az előbbit karikár...
Brokkolis, rizses csirke
... kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat felkarikázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárrészét felszeleteljük. Az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk....
Tejszínes-zöldséges pulykaragu
... pulykamellfilé, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 zsenge karalábé, 1 közepes fej hagyma, 2 dkg vaj/margarin, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt, egy csokor petrezselyem.

1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg azonos méretű, kisebb kockákra-darabokra apr...
Spanyol macesz-gombócleves
... szegfűbors, 3-4 szál zellerzöld, só, bors, 400 g vegyes leveszöldség, 100 g ceruzabab (zöldbab), 2 kemény paradicsom. A gombóchoz: 5 dkg pászka (macesz), 1 kis fej hagyma, egy kis csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás.

1. A csontokat 1,5 liter vízben feltesszük főni. A habot leszedjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket, zellerzöldet, végül egy kevés sót...
Májas omlett
Hozzávalók:

8 tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.

Elkészítése:

Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vág...
Ratatuille
... kockára vágott hámozott paradicsom (dobozos is jó)
1 fej kockára vágott vöröshagyma

bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj

A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fű...
Krumplileves bevert tojással
Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, fél szál póréhagyma, 1 szárzeller, 50 dkg burgonya, 3 ek. olívaolaj, 1 babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.

1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 ...
Túróval és kr. töltött ravioli
... (lisztes) főtt krumpli, 15 dkg túró, 1 kis fej hagyma, 2 ek. olaj, őrölt bors, őrölt kömény, tojásfehérje a lekenéshez. A töltelékhez: 25 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt parmezán, fél csokor petrezselyem zöldje, olvasztott vaj.

1. A lisztet a tojásokkal, sóval és kevés vízzel kemény tésztává dolgozzuk össze; elfelezzük, cipókat formázunk belőle, és fél órán át pihentetjük....
Burgundi marharagu
... felkockázva, összesen kb. 20 dkg)
1 üveg burgundi vörösbor
4 evőkanálnyi olívaolaj

bors
babérlevél
kakukkfű
csipetnyi cukor
1 csokor összevágott petrezselyem
0,4 dl konyak

A húst a felhevített olajban megpirítjuk hozzáadjuk a hagymát, a zöldséget, a fűszereket, a vörösbort és egy órán át fedő alatt pároljuk. A fedőt levéve...
Zöldséges sült rizs
...

1 szál sárgarépa, 3 szál angolzeller, 2 száj újhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg apró szemű csiperkegomba, darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy friss korianderlevél, 20 dkg párolt hosszúszemű rizs.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a wokkot, s ha már eléggé izzik, öntsük bele az olívaolajat. Ad...
Mediterrán töltött kenyér
... evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 15 db napon szárított paradicsom, 20 dkg feta sajt, 1 marék fekete olívabogyó, 3 szál újhagyma, 1 csokor friss oregánó, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaja, darált bors.

Elkészítése:

Tegyük egy dagasztóedénybe a kétféle lisztet, adjuk hozzá a sót, a mézet, a szárított élesztőt és a búzadarát. Ka...
Petrezselyempesztós gnocchi
Hozzávalók (4 személyre:

25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg készen kapható gnocchi. A petrezselyempesztóhoz: másfél csokor petrezselyem, 4 ek. reszelt parmezán, 1 dl olívaolaj.

1. A félbe/negyedbe vágott paradicsomot felforrósított (grill)sütőben kicsit megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Petrezselyempesztó: A petrezselymet leöblítjük, ler...
Ponty gombás-fűszeres mártássa
... gombás-fűszeres mártással
Hozzávalók 4 személyre:

8 pontyszelet

5 dkg vaj

1 kisebb fej vöröshagyma

25 dkg csiperkegomba

1-1 csokor petrezselyem és tárkony

2 dl száraz vörösbor

2 evőkanál liszt



Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halszelete...
1 2 3 ........106 107 .....159 160 ....211 212 213 
Címkék: csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, karajt kicsontozva, füstölt szalonnát, húst tenyérnyi, olajon megfuttatjuk, csirkét rádobjuk, csokor újhagyma, tojásokat megfőzzük, kígyóuborkát héjastól, főtt tojásokat, főtt burgonyát, előbbit karikár, zöldségeket megtisztítjuk, paprikákat felkarikázzuk, brokkolit rózsáira, szárrészét felszeleteljük, húst leöblítjük, habot leszedjük, apróra vágott, vékony csíkokra, hagymát kevés, zöldségeket hozzáadva, bevert tojáshoz, krumplit megtisztítjuk, felhevített olajban, fedőt levéve, kétféle lisztet, szárított élesztőt, petrezselymet leöblítjük, zöldpetrezselyem, pirospaprikával, dagasztóedénybe, megfonnyasztjuk, tojásszeletelőn, felforrósított, csirkemellfilé, pulykamellfilé, korianderlevél, felszeleteljük, felforrósítjuk, megtisztítjuk, felkarikázzuk, csiperkegomba, baconszalonna, petrezselymet, előmelegítjük, szerecsendió, petrezselyem, disznóhúsból,
© 2013 TVN.HU Kft.