|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.
Elkészítése:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.
Elkészítése:
A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).
1. A májgal... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
8 db tojás
2 db pirospaprika
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyal... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Az öntethez:
7 evőkanál majonéz,
2,5 dl joghurt
1 kiskanál citromlé,
só,
őrölt bors,
mustár
1 evőkanál currypor,
fél csokor petrezselyem
A díszítéshez:
2 főtt tojás,
fél fej saláta
Elkészítés:
A főtt tojásokat meg a főtt burgonyát meghámozzuk. Az előbbit karikár... |
|
|
|
|
|
|
|
... kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat felkarikázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárrészét felszeleteljük. Az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykamellfilé, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 zsenge karalábé, 1 közepes fej hagyma, 2 dkg vaj/margarin, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt, egy csokor petrezselyem.
1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg azonos méretű, kisebb kockákra-darabokra apr... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűbors, 3-4 szál zellerzöld, só, bors, 400 g vegyes leveszöldség, 100 g ceruzabab (zöldbab), 2 kemény paradicsom. A gombóchoz: 5 dkg pászka (macesz), 1 kis fej hagyma, egy kis csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás.
1. A csontokat 1,5 liter vízben feltesszük főni. A habot leszedjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket, zellerzöldet, végül egy kevés sót... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vág... |
|
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott hámozott paradicsom (dobozos is jó)
1 fej kockára vágott vöröshagyma
só
bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj
A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fű... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, fél szál póréhagyma, 1 szárzeller, 50 dkg burgonya, 3 ek. olívaolaj, 1 babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.
1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... (lisztes) főtt krumpli, 15 dkg túró, 1 kis fej hagyma, 2 ek. olaj, őrölt bors, őrölt kömény, tojásfehérje a lekenéshez. A töltelékhez: 25 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt parmezán, fél csokor petrezselyem zöldje, olvasztott vaj.
1. A lisztet a tojásokkal, sóval és kevés vízzel kemény tésztává dolgozzuk össze; elfelezzük, cipókat formázunk belőle, és fél órán át pihentetjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkockázva, összesen kb. 20 dkg)
1 üveg burgundi vörösbor
4 evőkanálnyi olívaolaj
só
bors
babérlevél
kakukkfű
csipetnyi cukor
1 csokor összevágott petrezselyem
0,4 dl konyak
A húst a felhevített olajban megpirítjuk hozzáadjuk a hagymát, a zöldséget, a fűszereket, a vörösbort és egy órán át fedő alatt pároljuk. A fedőt levéve... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 szál sárgarépa, 3 szál angolzeller, 2 száj újhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg apró szemű csiperkegomba, darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy friss korianderlevél, 20 dkg párolt hosszúszemű rizs.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a wokkot, s ha már eléggé izzik, öntsük bele az olívaolajat. Ad... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 15 db napon szárított paradicsom, 20 dkg feta sajt, 1 marék fekete olívabogyó, 3 szál újhagyma, 1 csokor friss oregánó, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaja, darált bors.
Elkészítése:
Tegyük egy dagasztóedénybe a kétféle lisztet, adjuk hozzá a sót, a mézet, a szárított élesztőt és a búzadarát. Ka... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre:
25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg készen kapható gnocchi. A petrezselyempesztóhoz: másfél csokor petrezselyem, 4 ek. reszelt parmezán, 1 dl olívaolaj.
1. A félbe/negyedbe vágott paradicsomot felforrósított (grill)sütőben kicsit megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Petrezselyempesztó: A petrezselymet leöblítjük, ler... |
|
|
|
|
|
|
|
... gombás-fűszeres mártással
Hozzávalók 4 személyre:
8 pontyszelet
5 dkg vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba
1-1 csokor petrezselyem és tárkony
2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál liszt
Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halszelete... |
|
|
|
|
|